Belépés
Fókuszban: a citrom, a kivi
Citrom

A legértékesebb oldó és méregtelenítő gyümölcs az érett citrom. Sajnos ilyen gyümölcs nálunk nemigen kapható, mert a bolti citrom erősen vegyszerezett, utóérlelő vegyszerekkel permetezett. A fentiek miatt a héja egyáltalán nem fogyasztható, ezért óvakodjunk attól, hogy a régi süteményreceptek alapján a reszelt citromhéjat felhasználjuk: Ez a citrom nem az a citrom...
"A" 10 percesek...
... kirakhatnánk. Van azonban néhány közönséges, de hasonlóan hatásos konyhai alapanyag, amellyel kiválthatjuk ezek legtöbbjét. Nézzük a bevásárlólistát:

ecet
szódabikarbóna
citromlé
mosószóda
szappan
dörzsiszivacs

Évtizedekkel ezelőtt ezek az anyagok voltak a tavaszi nagytakarítás slágertermékei, mára azonban a vegyipar és a gyártók sike...
A víz az életünk
... akár 2-3 palackkal is betárazhatunk. Gyorsíthatjuk a hűtést, ha a fagyasztóba tesszük rövid időre a palackokat.
Még egy jó pont: Saját gyógyteát vagy gyümölcsteát forrázzunk (pl. a citromfű remek nyugtató, stresszoldó, de a szárított almakarika is ízletes teának - ízesítsük kedvünk szerint), és tegyük hűtőbe. Kis idő múltán kész a saját ,,ájsz" teánk! A bolti változatot...
nagytakarítás vegyszermentesen
... kirakhatnánk. Van azonban néhány közönséges, de hasonlóan hatásos konyhai alapanyag, amellyel kiválthatjuk ezek legtöbbjét. Nézzük a bevásárlólistát:

ecet
szódabikarbóna
citromlé
mosószóda
szappan
dörzsiszivacs

Évtizedekkel ezelőtt ezek az anyagok voltak a tavaszi nagytakarítás slágertermékei, mára azonban a vegyipar és a gyártók sike...
Biztonságos napozás
... (természetes formában a következŐkben található: sárgarépa, sárgabarack, tök, sárgadinnye) kívül fŐ...
Őszi szépségápolási tippek
... arckrémünkkel, és kenjük fel bőrünkre, hagyjuk rajta fél órát, majd mossuk le langyos vízzel. A méz simává és bársonyossá varázsolja bőrünket.

Tejes pakolás: Keverjünk össze 1 dl tejet, 1 citrom levét, és egy fél csomagtúrót. Kenjük fel arcunkra, és dekoltázsunkra, majd hagyjuk rajta 20 percig. Tisztítja és regenerálja a bőrt.

Banános pakolás: Törjünk össze e...
Kódolt Parfümök
... emlékeztetik a lakosságot a hintőporra. A franciákat például a narancsvirág illatú termékekkel nehéz meggyőzni, mert a francia orrnak ez idézi a babaápoló szereket. Mazin szerint vigyázni kell a citromillattal is, mert ha az amerikaiak citromot éreznek egy illatszerben, automatikusan bútorápoló szerekre asszociálnak. Ugyanezt teszik a franciák, de ők akkor, ha a méhviasz illatát é...
10 Tipp cukorbetegeknek
... létezik - a sport. Néhány egyszerű trükk segíthet a fogyásban:
► A fő étkezések előtt együnk egy tányér, vitaminban gazdag salátát (fejes saláta, répa, uborka) kevés olajjal, citromlével vagy joghurttal készült öntettel. Ez csökkenti étvágyunkat.
► Együnk előételként gyakran grépfrútot, mert ez a gyümölcs serkenti a zsíranyagcserét.
► Mind...
Tavaszi nagytakarítás
... kirakhatnánk. Van azonban néhány közönséges, de hasonlóan hatásos konyhai alapanyag, amellyel kiválthatjuk ezek legtöbbjét. Nézzük a bevásárlólistát:

ecet
szódabikarbóna
citromlé
mosószóda
szappan
dörzsiszivacs
Évtizedekkel ezelőtt ezek az anyagok voltak a tavaszi nagytakarítás slágertermékei, mára azonban a vegyipar és a gyártók sikeres ma...
A tartósítás
... üvegeket, tervezzük meg, milyen gyümölcsből mennyit szeretnénk tartósítani. Csak friss gyümölcsből lesz ízes és finom a lekvár, dzsem és zselé.

A természetes almapektinnel és citromsavval vegyített befőzőcukorral időt takaríthatunk meg, hisz a forralás lerövidül négy-nyolc percre.

Végezzünk próbát forralás közben: a fakanálról cseppentsünk a lekvárból egy sz...
Egészséges ételek ínyenceknek
... Hűtőszekrényben tároljuk. Mellesleg a töltött paprika is úgy a legfinomabb, ha fogyasztás előtt legalább néhány óráig hűtőszekrényben érleljük. Az ínyencek még finomabbá tehetik ezt az ételt, ha fél citrom lereszelt héját gézzacskóba vagy korrózióálló acél teatojásba rakva, a készre főzött töltött paprikába teszik. A citromhéj ugyanis az érlelési idő alatt felszínre hozza a paradi...
Almás rétes
... nyugodtan megfeledkezhetünk ennek kcal, és ch tartalmáról)
fél kiló alma lereszelve
két evőkanál zabkorpa
folyékony édesítőszer ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
citromhéj (fél citrom héja)
vanília aroma

Elkészítés:

Az almát lereszelem, nem gond ha maradnak benne nagyobb darabocskák is, sőt!
A hozzávalókat az almához...
Szaloncukrok házilag
... vízben lehűtött ujjaid közé csippentett masszának 2-3 centit kell nyúlnia, mielőtt elszakad, akkor kész. Ha többféle szaloncukrot szeretnél készíteni, oszd szét a masszát keverőtálakban. A citromoshoz csavard bele egy citrom levét, a felhasznált víz mennyiségét viszont arányosan csökkentsd. A diósba vagy mogyorósba keverj tíz deka finomra darált diót vagy mogyorót. Finom szaloncuk...
Receptek, amiket tőletek kaptam
... és egy éjszakát a hütőbe pihentetjük
2 részre osztjuk, az egyik lappal kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit.

Töltelék:
7 tojás sárgája
7 ekanál cukor
1 citrom leve + héja
20 dkg darált dió - összedolgozzuk és
végül a 8 tojás kemény habját óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törtjön össze. (1 fehérje a tésztától maradt !)

A kibél...
Régi munkahelyi receptjeim
... nagy citom reszelt héjával jól összedolgozzuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük. 3 tojás fehérjét habnak felverjük, majd 30 dkg porcukorral tovább verjük, teszünk bele egy mokkás kanál citromlevet és egy csipet sót. ( ne legyen túl kemény) .
A tésztát kb. 2- 3mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapirral kibélelt tepsibe rakkjuk. Rárakjuk a habot . Előmelegített sütőbe...
Receptek 8
... tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk.
Hirdetés
Hozzávalók

a tésztához

• 500 g liszt
• 25 g élesztő
• 5 dl tej...
Finom sütik
... egész)
2 ek tejföl
Töltelék:
50 dkg mák
2 tojásfehérje
20 dkg cukor /ez az én ízlésem, van aki fele-fele arányban szereti/
1 dl tej
20 dkg meggy magozva
1 citrom leve és héja
A tésztának valókat gyors mozdulatokkal összegyúrom a tejfölt kivéve. Ez egy eléggé morzsalékos tészta lesz, ami így van jól.
A tészta egy harmadát félrete...
Gyógyító virág:
... eltűnjék.

Házi bodzaszörp

Hozzávalók: 20 nagyobb bodzavirágzat, 2 kg nádcukor, 6 liter víz, 5 db citrom, 10 dkg citromsav.

Elkészítése: Bodzaszörp készítéshez ugyanúgy, mint a bodzaitalhoz, csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjen. Természetesen kosárba, hogy ne füll...
Jó receptek
... víz alatt. Végül késsel levágtam róluk a szemeket, amit aztán az elkészült majonézbe morzsoltam. De lássuk a receptet.
Hozzávalók a majonézhez:
2 db tojássárgája,
1 egész citrom leve,
1 csapott mokkáskanál só,
1 púpos teáskanál kristálycukor,
frissen őrölt bors (csak finoman...),
kb. 2-3 dl olaj vegyesen: napraforgó-, szőlőmag-, és dióolaj,
...
Magyar Recepttár
... át, főzzük, leszűrjük, és a halhoz öntjük. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, s a levesbe habarjuk. Ízlés szerint borsozzuk, s ha savanykásabbra akarjuk, tehetünk bele néhány csepp citromlevet vagy kevés ecetet. Csipetkét, vajas galuskát is főzhetünk bele.
Alfalusi paszulyleves
Hozzávalók: 25 dkg tarka paszuly, 50 dkg füstölt disznóhús, 1 fej saláta vagy madársaláta...
1 2 3 6 7 9 10 12 13 14 
Címkék: Kódolt Parfümök, Magyar Recepttár, legértékesebb oldó, érett citrom, bolti citrom, fentiek miatt, héja egyáltalán, régi süteményreceptek, reszelt citromhéjat, anyagok voltak, tavaszi nagytakarítás, gyártók sike, fagyasztóba tesszük, citromfű remek, szárított almakarika, saját &#8222, bolti változatot, következŐkben található, franciákat például, narancsvirág illatú, francia orrnak, babaápoló szereket, amerikaiak citromot, méhviasz illatát, gyümölcs serkenti, gyártók sikeres, természetes almapektinnel, forralás lerövidül, fakanálról cseppentsünk, töltött paprika, készre főzött, citromhéj ugyanis, almát lereszelem, masszát keverőtálakban, citromoshoz csavard, citrom levét, diósba vagy, hütőbe pihentetjük, egyik lappal, közepes nagyságú, tésztától maradt, mokkás kanál, kanál liszttel, tojásokat szétválasztjuk, maradék lisztet, tojások sárgájával, reszelt citromhéjjal, maradék langyos, tésztának valókat, tejfölt kivéve, eléggé morzsalékos, harmadát félrete, elkészült majonézbe, halhoz öntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.